Wiecie co Panowie Ja sobie pozwolę jeszcze raz wspomnieć o tych wszystkich przepięknych miejscach Po prostu postaram się zrobić mapę i opisać krótko każdy punkt, a na koniec JCKW powie mi na czym konkretniej mam się skupić.
Dział Nieobecności
- Freiin Isabella Marie Swann
- Reakcje:
-
Kto to?
Isabella Marie freifrau Swann
- JCKW Andrew von Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Tylko prosimy o zdjecia
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Isabella Marie Swann pisze: ↑2 lata temuWiecie co Panowie Ja sobie pozwolę jeszcze raz wspomnieć o tych wszystkich przepięknych miejscach Po prostu postaram się zrobić mapę i opisać krótko każdy punkt, a na koniec JCKW powie mi na czym konkretniej mam się skupić.
Jasne nie ma problemu. Natomiast, skoro realnie zna Szanowna Wiedeń, z tego co wyczytałem, całkiem dobrze, to już pomijając wszystkie ciekawe i zabytkowe miejsca, dowiedziałbym się jakie są ukochane miejsca przez Szanowną. Nie wiem, może to mała kawiarenka na rogu, gdzieś w zaciszu (albo zgiełku) stołecznych ulic, może jakaś urocza biblioteka, a może zwyczajnie - stylowe okno, drzwi czy choćby fontanna w oryginalnym kształcie, która urzeka… Takie maleńkie szczególiki… Oczywiście w pierwszej kolejności te słynne zabytki…
- Reakcje:
-
Kto to?
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑2 lata temuIsabella Marie Swann pisze: ↑2 lata temuWiecie co Panowie Ja sobie pozwolę jeszcze raz wspomnieć o tych wszystkich przepięknych miejscach Po prostu postaram się zrobić mapę i opisać krótko każdy punkt, a na koniec JCKW powie mi na czym konkretniej mam się skupić.
Jasne nie ma problemu. Natomiast, skoro realnie zna Szanowna Wiedeń, z tego co wyczytałem, całkiem dobrze, to już pomijając wszystkie ciekawe i zabytkowe miejsca, dowiedziałbym się jakie są ukochane miejsca przez Szanowną. Nie wiem, może to mała kawiarenka na rogu, gdzieś w zaciszu (albo zgiełku) stołecznych ulic, może jakaś urocza biblioteka, a może zwyczajnie - stylowe okno, drzwi czy choćby fontanna w oryginalnym kształcie, która urzeka… Takie maleńkie szczególiki… Oczywiście w pierwszej kolejności te słynne zabytki…
Coś się wykąbinuje, aczkolwiek jakbym miała wszystkie swoje “zakątki” zdradzić to nic by juz dla mnie nie zostało. Ale z częścią perełek z chęcią się podzielę
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Isabella Marie Swann pisze: ↑2 lata temuHeinz-Werner Grüner pisze: ↑2 lata temuIsabella Marie Swann pisze: ↑2 lata temuWiecie co Panowie Ja sobie pozwolę jeszcze raz wspomnieć o tych wszystkich przepięknych miejscach Po prostu postaram się zrobić mapę i opisać krótko każdy punkt, a na koniec JCKW powie mi na czym konkretniej mam się skupić.
Coś się wykąbinuje, aczkolwiek jakbym miała wszystkie swoje “zakątki” zdradzić to nic by juz dla mnie nie zostało. Ale z częścią perełek z chęcią się podzielę
To ja ujmę to tak… Nie wybieram się do Wiednia, więc proszę się nie bać, że mnie tam Dostojna zastanie.
- JCKM Franz Leopold I
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Andrew von Habsburg pisze: ↑2 lata temuPanowie, proszę, zmieńmy temat, nie róbmy przykrości Jego Cesarsko Królewskiej Mosci
Zapewniam że nie ma takiej obawy Z JCKW @Maksymilian Rudolf Habsburg znamy się, możnaby rzec, jak łyse konie, również realowo, jestem też głęboko przekonany że nic co mógłby uczynić wirtualnie przykrości mi nie sprawi Jeżeli zaś chodzi o jego manieryzmy, komentarze, nawyki czy zachowania, to nie tylko obaj sobie z nich doskonale zdajemy sprawę, ale powiedziałbym wręcz że spora część z nich jest… Intencjonalna
Kiedy zapraszałem Maksa aby powrócił po wieloletniej przerwie do naszej zabawy, od początku postawił sprawę jasno, tj. zastrzegł że jego obecność w Monarchii będzie zdecydowanie, że tak to ujmę, performatywna, nie zaś polityczna - czyli skupiona zdecydowanie bardziej na odgrywaniu urwisa i rodzinnego utrapienia oraz budowaniu klimatu, a nie na zajmowaniu się polityką, organizacją czy też pełnieniu funkcji publicznych. Powiem więcej, warunkiem swojego powrotu do Austro-Węgier Maks uczynił to, że będzie on tylko swego rodzaju “malowanym arcyksięciem”, natomiast formalnie dziedzicem rodu i następcą Tronu pozostanie JCKW @Andrew von Habsburg.
Wiem też, że obecnie mój ukochany Maks ma bardzo wiele niecierpiących zwłoki spraw w realu, jednak jestem dobrej myśli; sądzę że jak tylko znajdzie odpowiednią ilość wolnego czasu to do nas wróci żeby nas dalej dręczyć i zachwycać swoimi krotochwilami…
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑2 lata temusehr geehrte frau Swan przysługuje tytuł Baronessy czy jakiś inny, bo taką damę trzeba prawidłowo tytułować.
Muszę przyznać z żalem, że obecnie tego nie wiem. W czasach kiedy przebywaliśmy z Frauelein Swann w kraju oboje, miała ona jak pamiętam tytuł Freifrau, natomiast wydaje mi się iż po moim odejściem mogła uzyskać wyższy. Ponieważ na mocy zwyczaju osoby które kiedyś działały w Monarchii, a którym nie zostało odebrane obywatelstwo oraz/lub tytuły, jeżeli tylko wyrażą taką chęć otrzymują je ponownie w drodze “przywrócenia” (nie zaś “nadania”), wystosowałem kwerendę do C.i K. Archiwów celem ustalenia jaki tytuł przysługiwał Frauelein przed jej odejściem, czyli mówiąc po ludzku, napisałem w środku nocy wiadomość do @Franz Joseph von Habsburg z pytaniem
Andrew von Habsburg pisze: ↑2 lata temuJako, że Nasza wspaniała Pani Isabelle mieszka w Wiedniu, może niech przygotuje cykl postów o zabytkach stolicy.
Myślę że to doskonały pomysł Co więcej, myślę że mogłaby z tego powstać jakaś publikacja cykliczna, coś na wzór “Madamoiselle Swann przewodnika po Wiedniu”? Poza tym, Drogi Kuzynie @Andrew von Habsburg , z tego co pamiętam to w przeszłości współpracowaliście z panną Isabellą przy różnych projektach kulturalnych, myślę że mogłaby być nieocenioną pomocą w ożywieniu Namiestnictwa Wiedeńskiego!
Post scriptum
Żałuję że nie wiedziałem wcześniej że mieszkasz w realowym Wiedniu, @Isabella Marie Swann , bo byłem tam niedawno na dwa tygodnie, moglibyśmy wreszcie się spotkać na kawę i Sachertorte
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- Reakcje:
-
Kto to?
Franz Leopold I pisze: ↑2 lata temuAndrew von Habsburg pisze: ↑2 lata temuPanowie, proszę, zmieńmy temat, nie róbmy przykrości Jego Cesarsko Królewskiej Mosci
Zapewniam że nie ma takiej obawy Z JCKW @Maksymilian Rudolf Habsburg znamy się, możnaby rzec, jak łyse konie, również realowo, jestem też głęboko przekonany że nic co mógłby uczynić wirtualnie przykrości mi nie sprawi Jeżeli zaś chodzi o jego manieryzmy, komentarze, nawyki czy zachowania, to nie tylko obaj sobie z nich doskonale zdajemy sprawę, ale powiedziałbym wręcz że spora część z nich jest… Intencjonalna
Kiedy zapraszałem Maksa aby powrócił po wieloletniej przerwie do naszej zabawy, od początku postawił sprawę jasno, tj. zastrzegł że jego obecność w Monarchii będzie zdecydowanie, że tak to ujmę, performatywna, nie zaś polityczna - czyli skupiona zdecydowanie bardziej na odgrywaniu urwisa i rodzinnego utrapienia oraz budowaniu klimatu, a nie na zajmowaniu się polityką, organizacją czy też pełnieniu funkcji publicznych. Powiem więcej, warunkiem swojego powrotu do Austro-Węgier Maks uczynił to, że będzie on tylko swego rodzaju “malowanym arcyksięciem”, natomiast formalnie dziedzicem rodu i następcą Tronu pozostanie JCKW @Andrew von Habsburg.
Wiem też, że obecnie mój ukochany Maks ma bardzo wiele niecierpiących zwłoki spraw w realu, jednak jestem dobrej myśli; sądzę że jak tylko znajdzie odpowiednią ilość wolnego czasu to do nas wróci żeby nas dalej dręczyć i zachwycać swoimi krotochwilami…Heinz-Werner Grüner pisze: ↑2 lata temusehr geehrte frau Swan przysługuje tytuł Baronessy czy jakiś inny, bo taką damę trzeba prawidłowo tytułować.
Muszę przyznać z żalem, że obecnie tego nie wiem. W czasach kiedy przebywaliśmy z Frauelein Swann w kraju oboje, miała ona jak pamiętam tytuł Freifrau, natomiast wydaje mi się iż po moim odejściem mogła uzyskać wyższy. Ponieważ na mocy zwyczaju osoby które kiedyś działały w Monarchii, a którym nie zostało odebrane obywatelstwo oraz/lub tytuły, jeżeli tylko wyrażą taką chęć otrzymują je ponownie w drodze “przywrócenia” (nie zaś “nadania”), wystosowałem kwerendę do C.i K. Archiwów celem ustalenia jaki tytuł przysługiwał Frauelein przed jej odejściem, czyli mówiąc po ludzku, napisałem w środku nocy wiadomość do @Franz Joseph von Habsburg z pytaniem
Andrew von Habsburg pisze: ↑2 lata temuJako, że Nasza wspaniała Pani Isabelle mieszka w Wiedniu, może niech przygotuje cykl postów o zabytkach stolicy.
Myślę że to doskonały pomysł Co więcej, myślę że mogłaby z tego powstać jakaś publikacja cykliczna, coś na wzór “Madamoiselle Swann przewodnika po Wiedniu”? Poza tym, Drogi Kuzynie @Andrew von Habsburg , z tego co pamiętam to w przeszłości współpracowaliście z panną Isabellą przy różnych projektach kulturalnych, myślę że mogłaby być nieocenioną pomocą w ożywieniu Namiestnictwa Wiedeńskiego!
Post scriptum
Żałuję że nie wiedziałem wcześniej że mieszkasz w realowym Wiedniu, @Isabella Marie Swann , bo byłem tam niedawno na dwa tygodnie, moglibyśmy wreszcie się spotkać na kawę i Sachertorte
@Franz Leopold I podejrzewam, że niedługo okazja znou się nadarzy A co do pomocy kulturalnej z chęcią, jak tylko będę miała więcej czasu - to z chęcią parę prac mogę przygotować
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Ja zawsze chętnie będę współpracował z Szanowna Panią Isabellą.
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Szanowni Państwo
Jestem po operacji i leżę w szpitalu.
Nie wolno mieć tu żadnych telefonów itp. więc nie mogę pisać
Jako że mam dzisiaj urodziny, Żona na chwilę przemyciła mi telefon