KATALOG AUTOMOBILI ZNAJDUJE SIĘ TU: viewtopic.php?f=34&p=11339#p11339
Damen und Herren,
W dawnych czasach spółka Austro-Daimler produkowała i sprzedawała automobile swej marki, znane na całym świecie. Projektanci i inżynierowie Austro-Daimlera pracowali w bunkrach tyrolskich w czasach kryzysu, by dziś zachwycać nas swymi projektami i kunsztem. Już niebawem opublikuję prototypy (jeden jest znany z konkursu C. i K. Biura Administracji).
Proszę jednocześnie o wsparcie. Zgodnie z ustawą z 1919 roku potrzebujemy fabryki, na którą należy wyłożyć kwotę 20 000 Kr, na którą - wstyd przyznać - nie stać mnie, skromnego urzędnika z dochodem 200 Kr tygodniowo. Ja wnoszę do spółki inżynierów (w tym bardzo obiecujący Ferdynand Porsche!), projektantów, prototypy (już wkrótce i jej markę oraz renomę, a także swoje rozliczne kontakty. Zachęcam tym samym do kupna akcji spółki - obiecuję mój dochód tygodniowy przeznaczyć w znacznej części na zatrudnienie pracowników, tak by fabryka wypracowywała zysk; cena akcji do ustalenia.
Wkrótce założę konto spółki, muszę przeanalizować oferty dwóch istniejących u nas banków (ma powstać nowy w Pradze).
Fabryka powstanie w Wiener-Neustadt.