Chaos na Pollinie (Supremacy 1914)

Alfred Fabian von Tehen-Dżek
Awatar użytkownika
Reakcje:

Nieprzeczytany post autor: Alfred Fabian von Tehen-Dżek »

Wiatry chaosu przynoszące ze sobą zniszczenie i spustoszenie nawiedziły mikroświat. Pollin został zepchnięty na skraj zagłady. Miasta w ruinach, puste pola, a niebo zasłonięte dymem nieskończonych pożarów.

Czy masz to, czego potrzeba, aby przetrwać w świecie, gdzie każdy dzień to nieustająca walka? Gdzie strategia i taktyka to klucz do zdobycia chwili wytchnienia wśród apokaliptycznego krajobrazu?

W tym mrocznym czasie, gdy światło nadziei wydaje się nikłe, potrzebni są przywódcy, którzy staną na wysokości zadania. Liderów zdolnych do prowadzenia państw przez trudności, kierując się rozumem i odwagą, podczas gdy reszta świata tonie w chaosie.

Wewnątrz wirtualnych granic wybory, które podejmiesz, będą miały nie tylko wpływ na Twoją ojczyznę, ale na całą planetę. Czy zdołasz obronić swoje terytorium, zawrzeć sojusze, czy może postanowisz zdobyć tereny innych, by zapewnić swoim obywatelom bezpieczeństwo?

Obrazek

Dołącz do Nas i już 10 września rozpocznij rozgrywkę w Supremacy 1914.

Supremacy 1914 to darmowa gra przeglądarkowa osadzona w realnym świecie, gdzie prowadzimy swoją nację do zwycięstwa. Sesja została przygotowana specjalnie dla mikroświata i w celu zabawy należy dołączyć do Sojuszu. W tym celu należy zamieścić swój nickname w serwisie Supremacy 1914 pod poniższym wątkiem albo napisać drogą prywatną (discordową!) do mnie (Alfred) albo do Severina (Esteladia).

Dla zwycięzcy wielkiej wojny została przewidziana nagroda w wysokości 2 000 palatynów leockich (MBP) lub 200 tysięcy libertów sarmackich (DSG), lub 2 milionów groszy lumeryjskich (Złota Wolność), w zależności od preferencji zwycięzcy. Dla każdego, kto wytrwa do końca przewiduje się natomiast honorarium w wysokości 100 palatynów lub 10 tysięcy libertów sarmackich (DSG), lub 100 tysięcy groszy lumeryjskich (Złota Wolność), również w zależności od preferencji uczestnika. Nagrodę można odebrać również w postaci podzielonej w sposób procentowy.

Mapa zostanie dobrana w zależności od ilości uczestników, ale z pewnością będzie to mapa realnej Europy.

Twoja historia jeszcze się nie zaczęła. Przyłącz się do nas i stanowczo wpłyń na losy Pollinu w tych trudnych czasach.

Jan Edigey-Korycki
Awatar użytkownika
Reakcje:

Nieprzeczytany post autor: Jan Edigey-Korycki »

Bardzo ciekawa sprawa i chętnie bym wziął udział w rozgrywce :) Mój nick w S14 to von Nogay :D

Friedrich von Baden
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Nieprzeczytany post autor: Friedrich von Baden »

Niestety, ale nie udało się wystartować serwera. Problemy po pierwsze natury technicznej, tj. trzeba kupić konto premium aby móc zrobić serwer, a takie premium dałoby jednej osobie pewną przewagę nad innymi graczami. Także ta sprawa wymagała konsultacji. A drugim problemem była realioza pomysłodawcy i ogólny chyba dość mały odzew, co doprowadziło, do praktycznej śmierci pomysłu. :-)

/-/ Friedrich III. Großherzog von Baden
Poseł Nadzwyczajny i Pełnomocny JCM

Jan Edigey-Korycki
Awatar użytkownika
Reakcje:

Rozumiem i wielka szkoda… O_O

Jan Edigey-Korycki
Awatar użytkownika
Reakcje:

A jakim nickiem się Szanowny @Friedrich von Baden posługuje na mapach S14? :))

Jan Edigey-Korycki
Awatar użytkownika
Reakcje:

Gram najczęściej rosyjskimi białogwardyjskimi regionami na Sybirze ;)

Preferuję mapy od stu do pięciuset graczy głównie.

Friedrich von Baden
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Jan Edigey-Korycki pisze: 9 miesiące temu

A jakim nickiem się Szanowny @Friedrich von Baden posługuje na mapach S14? :))

Kiedyś miałem konto, ale ostatnio z miesiąc temu robiłem reset na komputerze i usuwałem różne dane przez co skasowałem moje zapisane hasła i nie mam już chyba dostępu do mojego dawnego konta. Z resztą ja w całym moim życiu miałem ich kilka. Chyba pierwszy raz grałem w grę od tego producenta/wydawcy w roku 2017. I była to gra Call of War. W S1914 grałem raptem kilka razy, przy czym raz, tak prawie na serio (czyli na poziomie zainteresowania grą podobnym do tego jaki był przy grze Call of War.) :-)

Jan Edigey-Korycki
Awatar użytkownika
Reakcje:

@Friedrich von Baden Rozumiem i trochę szkoda… O_O Ten sam producent wypuścił fajną grę New Kingdom Empires o XVII wieku,ale ją później usunięto… :(( Chyba za bardzo przypominała pewną grę z mapkami i państwami w latach 1418-1818 (twórcy prawdopodobnie później zrobili serię Hearts of Iron).

W tej starej grze z początku XXI wieku , Europa Universalis III, można było zablokować ekspansję Szwecji na początku XVII wieku, przykładowo, jeśli się zbudowało porządne fortyfikacje na granicy z Księstwem Pomorskim (Szwedzi mogli utknąć na granicy w nieustannym oblężeniu naszej fortecy i zabawa się mogła dla nich szybko skończyć, jeśli się wysłało piechotę, jazdę i artylerię RON na pomoc oblężonemu garnizonowi!).

Niestety, bitwy były zupełnie nieprzewidywalne w EU3 i nasz wpływ na przebieg starcia jako władcy czy hetmana kończył się wraz z ich rozpoczęciem…

Albo nie było zainteresowania, albo twórcy NKE powtórzyli wspomniany błąd twórców EU III… Możliwe również, że ktoś ich oskarżył o plagiat EU3 i to był koniec zabawy…

Co do Call of War, denerwują mnie gracze tworzący dziwne sojusze i koalicje (o natychmiastowych uderzeniach na sąsiadów nie wspomnę!)… Wolę mieć w S14 czy CoW sprzęt specjalistyczny, typu czołgi,
pociągi pancerne, lotnictwo czy artylerię niż atakować masami piechoty!!!

Friedrich von Baden
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Nawet nie kojarzę tamtej gry New Kingdom Empires. Ale brzmi całkiem ciekawie. :-)

Jan Edigey-Korycki
Awatar użytkownika
Reakcje:

Niestety, możemy raczej o niej mówić w czasie przyszłym… O_O

ODPOWIEDZ Podgląd wydruku

Wróć do „Pogawędki”