1924-11-18/1 - Nadanie obywatelstwa (Edigey-Korycki)

JCKM Franz Leopold I
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Franz Leopold I »

Obrazek

Postanowienie cesarskie i królewskie Nº 1924-11-18/1

o nadaniu obywatelstwa Monarchii Austro-Węgierskiej

My, z Bożej łaski cesarz Austrii; apostolski król Węgier, król Czech, Dalmacji, Chorwacji, Sławonii, Galicji, Lodomerii i Illyrii; arcyksiążę Austrii; wielki książę Krakowa, książę Lotaryngii, Salzburga, Styrii, Karyntii, Krainy, Bukowiny, Górnego i Dolnego Śląska; wielki książę Siedmiogrodu, margrabia Moraw, uksiążęcony hrabia Habsburga i Tyrolu etc. Franciszek Leopold Pierwszy, na podst. art. 12 Ugody, niniejszym postanawiamy, co następuje:

1. Nadać obywatelstwo Monarchii Janowi Edigey-Koryckiemu.

*(-) Franz Leopold I, i.r., m.p. *

Niniejszym wzywam też @Jan Edigey-Korycki do złożenia przysięgi określonej przez Ugodę w brzmieniu:

Ja, (pełne imię i nazwisko) , otrzymawszy obywatelstwo austro-węgierskie, przysięgam być wierny Monarchii Austro-Węgierskiej oraz Jego Cesarskiej i Królewskiej Mości. Przysięgam pracować dla dobra Monarchii oraz wszystkich Jej Narodów, a także dla pomnożenia potęgi Ojczyzny.
[/quote]

Obrazek

Jan Edigey-Korycki
Awatar użytkownika
Reakcje:

Nieprzeczytany post autor: Jan Edigey-Korycki »

Entschuldigung za późną odpowiedź :D

“Ja, Jan Edigey-Korycki, otrzymawszy obywatelstwo austro-węgierskie, przysięgam być wierny Monarchii Austro-Węgierskiej oraz Jego Cesarskiej i Królewskiej Mości. Przysięgam pracować dla dobra Monarchii oraz wszystkich Jej Narodów, a także dla pomnożenia potęgi Ojczyzny.”

Bardzo dziękuję, Wasza Cesarska i Królewska Wysokość, Franciszku Leopoldzie I

“Ich, Jan Edigey-Korycki, schwöre, nachdem ich die österreichisch-ungarische Staatsbürgerschaft erhalten habe, der österreichisch-ungarischen Monarchie und seiner kaiserlichen und königlichen Majestät treu zu sein. Ich schwöre, für das Wohl der Monarchie und aller ihrer Nationen zu arbeiten und die Macht des Heimatlandes zu vervielfachen.”

Viele Dank, Sehr Kaiserlich und Königlich Mäiestat Franz Leopold I

JCKM Franz Leopold I
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Moje gratulacje!

Obrazek

Jan Edigey-Korycki
Awatar użytkownika
Reakcje:

Dziękuję i cieszę się, że tu jestem oraz że JCKM ma tu kogoś takiego jak ja :winking_face:

Mam nadzieję, że mój cykl Gazety Lwowskiej się Jego Cesarskiej i Królewskiej Mości bardzo podoba, zwłaszcza, że zaczęto ją wydawać w 1811 roku (wiosną dokładnie!), a ostatni numer wcale nie wyszedł jesienią 1918 roku, lecz kontynuowano ją aż do jesieni 1939 roku :)

Nawet, gdybym miał publikować dla potomnych numery tylko do późnego października 1918,to materiału jest tyle,że wystarczy na bardzo długo, a dobrnęliśmy tylko do przełomu lipca i sierpnia 1811 roku :))

JCKM Franz Leopold I
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Jan Edigey-Korycki pisze: 3 tygodni temu

Mam nadzieję, że mój cykl Gazety Lwowskiej się Jego Cesarskiej i Królewskiej Mości bardzo podoba, zwłaszcza, że zaczęto ją wydawać w 1811 roku (wiosną dokładnie!), a ostatni numer wcale nie wyszedł jesienią 1918 roku, lecz kontynuowano ją aż do jesieni 1939 roku

Tak, jestem wielkim fanem! Zastanawiałem się nawet ostatnio czy nie wkomponować jakoś treści z Gazety Lwowskiej do naszego życia forumowego ;)

Obrazek

Jan Edigey-Korycki
Awatar użytkownika
Reakcje:

Franz Leopold I pisze: 2 tygodni temu
Jan Edigey-Korycki pisze: 3 tygodni temu

Mam nadzieję, że mój cykl Gazety Lwowskiej się Jego Cesarskiej i Królewskiej Mości bardzo podoba, zwłaszcza, że zaczęto ją wydawać w 1811 roku (wiosną dokładnie!), a ostatni numer wcale nie wyszedł jesienią 1918 roku, lecz kontynuowano ją aż do jesieni 1939 roku

Tak, jestem wielkim fanem! Zastanawiałem się nawet ostatnio czy nie wkomponować jakoś treści z Gazety Lwowskiej do naszego życia forumowego ;)

Viele Dank und ja,naturlich, Sehr Kaiserlich und Königlich Mäiestat :)

To się jak najbardziej da zrobić, choć w chwili obecnej, utknąłem całkowicie w 1811 roku… ;)

ODPOWIEDZ Podgląd wydruku

Wróć do „Postanowienia Cesarskie i Królewskie”